Godišnji obračun poreza
u Labis 8 aplikaciji


2. prosinac 2013.

Koji je cilj ove prezentacije?

Cilj ove prezentacije je olakšati Vam izračunati godišnji obračun poreza za 2013. godinu na način da Vam korak po korak prikažemo na što je potrebno paziti i što je potrebno kliknuti da bi izračunali isti u Labis 8 aplikaciji.

Krenimo!

1. Izvršite obračun plaće za studeni (isplata u prosincu)

2. Obračunajte obustave

obustave

3. Zaključajte obračun - najvažniji korak!

Zaključaj obračun

4. Godišnji odbici (1/2)

Godišnji odbici Godišnji odbici
Ovom opcijom program će za sve djelatnike popunti polja:

4. Godišnji odbici (2/2)

Potrebno je dobro provjeriti da li su iznosi točni. Za ljude koji su mijenjali iznos odbitaka i/ili olakšica tijekom godine, potrebno je ručno izvršiti korekciju godišnjih iznosa odbitaka i/ili olakšica.

5. Godišnji obračun poreza (1/3)

Godišnji obračun poreza
S lijeve strane se nalazi popis djelatnika, a s desne strane nalazi se IP obrazac (tj. sve isplate u 2013.god. i tekući obračun) za označenog djelatnika.
Godišnji obračun poreza

5. Godišnji obračun poreza (2/3)

Zaposlenike za koje ne želite obračunati godišnji porez, označite ih lijevim klikom miša i kliknite na gumb Ukloni Označene.

5. Godišnji obračun poreza (3/3)

Kliknite na Izračunaj.
Labis će kreirati mapu na Desktop-u pod nazivom Godisnji_Obracun_Labis i puni je godišnjim obračunima poreza za sve označene djelatnike (u PDF formatu).
Program je, ujedno, automatski korigirao plaću za sve djelatnike prema godišnjem obračunu poreza.

NAPOMENA : Ukoliko ste primjetili da se u konačnom obračunu poreza nalazi netko tko nebi trebao ili ste nekog slučajno obrisali, ponovnim pritiskom na tipku godišnji obračun poreza brišu se korekcije iz obračuna te ponovo brišete ljude za koje ne želite obračunavati godišnji obračun poreza.

Hvala na pažnji!